LURPARKEN, TELEFONPLAN, 2010
Förslag till utformning av lekplats
Utfört genom LOLA arkitektur & landskap

Inne i LM-skogen bakom nya Konstfack har en ny lekplats byggts i en solig glänta. Lekfunktionerna har införlivats i naturen med målet att bevara så mycket av det högt utnyttjade grönstråket i den nya designstaden kring Telefonplan.

Interaktion och kommunikation är temat, och lekplatsen riktar sig till alla åldrar. Centralt på platsen finns ett glittrande sandlandskap, social storgunga och sittplatser för samvaro. Spännande saker finns att upptäcka i den omgivande skogen; utkikstorn, stenar med bilder och lurar. Runt lekplatsen går man på upptäktsfärd längs en slinga av spänger, kulbanor, hoppstenar, balansgång och kiselstenar, där en punkt leder vidare till nästa...

Projekt: Lurparken, Telefonfabrikens lekplats
Plats: Telefonplan, Hägersten
Beskrivning: Utformning av lekplats på tema "design", från program till bygghandling
Genomförande: 2010
Beställare: Exploateringskontoret, Stockholms Stad

Projektbeskrivning [PDF, 1.2 MB]

 








© 2018 LOVELY LANDSKAP AB  |  LUGNA GATAN 6, 128 38 SKARPNÄCK, SWEDEN  |